Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu îndeamnă moldovenii să sprijine masiv campania de împădurire a țării

© Sputnik / Vladimir Trefilov Înverzire, copaci, arbori, plantare copii
 Înverzire, copaci, arbori, plantare copii  - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a îndeamnat cetățenii țării să sprijine și să promoveze împădurirea.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Pe pagina oficială a președintelui Republicii Moldova a fost publicat un apel al Maiei Sandu către cetățeni, oamenii fiind îndemnați să participe la împădurire și să promoveze această campanie națională.
„De Ziua Internațională a Pădurilor, marcată astăzi, șefa statului a adresat un mesaj în care anunță că autoritățile sunt hotărâte să depună eforturi pentru ca împădurirea să fie o prioritate a tuturor. Și asta pentru că pădurea înseamnă aer curat și ape limpezi, sol bogat și mai puține secete, produse calitative și oameni sănătoși”, scrie sursa oficială.
Sandu este de părere că Republica Moldova mai are de muncit până când va atinge cota necesară de împădurire. Azi, susține ea, avem „doar 11% de păduri dintr-un necesar de 25-30%”.
Primii pași, menționează Sandu, au fost făcuți deja anul trecut, când a fost creat Grupul de lucru pentru pregătirea Programului Național de Împădurire, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului curent.
米国、100歳の夫が妻を斧で殺害し、自殺 - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2016
Republica Moldova
Câte păduri vor mai fi tăiate în Moldova, până vor fi interzise defrișările

„În toamna lui 2021, Campania națională pentru înverzirea plaiului a mobilizat mii de oameni de toate vârstele”, citim din comunicatul Președinției. În continuare Maia Sandu „îndeamnă cetățenii să continuie acest efort”.

Președintele subliniază că „în fiecare localitate există terenuri degradate, fâșii destinate protecției solurilor sau a apelor, pe care pot fi sădiți arbori și arbuști”.
„Vă chem pe toți să dați o mână de ajutor și să deveniți promotori ai împăduririi. Știu că timpurile nu sunt deloc ușoare. Dar crizele vor trece, iar noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată”, punctează preșdintele.
Зубры - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2019
Societate
Păduri private sau în proprietatea statului? Când plămânii naturii sunt mai protejați
Fluxul de știri
0