Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu i-a sugerat lui Scholz că Moldova are o mare nevoie de ajutor

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Președintele Maia Sandu i-a spus cancelarului german Olaf Scholz că Republica Moldova are nevoie de ajutor suplimentar.
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Marți, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, anunță serviciul de presă al Președinției. Sandu i-a spus lui Scholz că țara noastră are nevoie de ajutor suplimentar pentru a se descurca în actuala situație economică foarte critică.
„Șefa statului a menționat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru a diminua consecințele economice pe care le suportă Republica Moldova din cauza războiului. Este vorba, prioritar, de posibilitatea de a deschide piețele UE pentru produsele moldovenești”, scrie pe site-ul Președinției de la Chișinău.
Sursa oficială nu precizează dacă Scholz s-a angajat să ajute într-un fel sau altul Moldova.
Precizăm că Maia Sandu face acest apel în repetate rânduri, amintindu-le înalților oficiali europeni că țara noastră, cu o economie slabă și mică, este la limita puterilor din cauza cheltuielilor mari legate de fluxul de refugiați.
Totodată, autoritățile moldovene insistă ca partenerii europeni să-și amintească și despre faptul că Chișinăul a depus o cerere de aderare la UE. Anumite ajutoare, e adevărat, Moldovei i-au fost livrate. Însă, evident, e prea puțin. Or, în caz contrar autoritățile moldovene n-ar fi apelat cu atâta insistență la ajutorul Europei unite, democratice și solidare.
Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Politică
Maia Sandu a anunțat cetățenii că vin vremuri grele (video)
Serviciul de presă al Președinției ne mai spune că Sandu și Scholz au discutat „situația curentă din regiune și provocările la adresa țării noastre”.
„Cancelarul Scholz și-a exprimat recunoștința pentru efortul țării noastre de a oferi protecție și asistență refugiaților din Ucraina. Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul financiar și umanitar, oferit de Germania pentru a gestiona fluxul mare de refugiați, dar și deschiderea de a prelua o parte din ei. La fel, șefa statului a menționat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru a diminua consecințele economice pe care le suportă Republica Moldova din cauza războiului. Este vorba, prioritar, de posibilitatea de a deschide piețele UE pentru produsele moldovenești”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Politică
Reacția Maiei Sandu la apelul Ambasadei Rusiei către cetățenii săi din Moldova
Fluxul de știri
0