Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Maiei Sandu la apelul Ambasadei Rusiei către cetățenii săi din Moldova

© AFP 2024 / Olivier Douliery / PoolMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova reacționează la informațiile privind discriminarea în rândul cetățenilor pe criterii lingvistice.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Șeful statului, Maia Sandu, asigură cetățenii Republicii Moldova că sunt în siguranță. Reacția președintelui vine după ce Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a anunțat că au apărut tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea de acte cu caracter violent sau acțiuni care amenință viața și sănătatea oamenilor.
În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a declarat că toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă vorbesc limba română sau limba rusă, sunt în siguranță, iar autoritățile lucrează în acest sens.

„Din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate, ca să nu permitem discursului de ură să ne dezbine. Mulțumesc tuturor oamenilor care au urmat acest apel și au contribuit ca să putem să menținem unitatea. Republica Moldova respectă drepturile omului și depune toate eforturile ca fiecare cetățean indiferent de limba pe care o vorbește să se simtă în siguranță aici acasă”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a lansat un apel special către cetățenii Federației Ruse și compatrioții ruși care locuiesc sau se află pe teritoriul țării noastre în contextul în care sunt supuși fenomenul discriminării.
„În legătură cu apariția a tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea de acte cu caracter violent sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta la adresa de e-mail a Ambasadei sos.moldova@mail.ru”, a transmis ambasada Rusiei într-un comunicat.
Ситуация в США перед инаугурацией Дж. Байдена - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Laboratoarele din Harkov – parte a programelor militare și biologice ale SUA și NATO
Fluxul de știri
0