Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a anunțat cetățenii că vin vremuri grele (video)

© Photo : Facebook / Maia SanduПрезидент Молдовы Майя Санду на открытии саммита "Крымской платформы"
Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză care va avea consecințe de durată pentru țara noastră, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Într-un mesaj video făcut public pe o rețea de socializare, președintele Maia Sandu anunță oficial cetățenii Republicii Moldova că ne așteaptă vremuri grele.
„Simțim cu toții scumpirile la produsele de consum și carburanți. S-au oprit importurile și exporturile spre est, iar asta afectează și consumatorii, și agenții economici din Moldova”, a spus Sandu.
Totodată, ea ne informează că i-a cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și de sprijinire a oamenilor cu venituri mici.
„Lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența țării. Micii fermieri trebuie sprijiniți pentru a începe la timp lucrările agricole”, a mai spus Președintele.
În lunile ce vin, va trebui să muncim mai mult, să economisim, să fim mai adaptabili. Vom rezista, așa cum au făcut-o părinții și buneii noștri. Vă promit - oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni. Acționând cu omenie, prudență și responsabilitate, împreună, vom ieși mai puternici din această perioadă”, a dat asigurări Maia Sandu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Politică
Sandu îndeamnă moldovenii să fie toleranți cu refugiații din Ucraina
Fluxul de știri
0