Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia și-a lansat activitatea în noua componență

© Sputnik / Mihai CarausGăgăuzia
Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia și-a lansat activitatea în noua componență.
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Ședința de lansare a activității Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al Unității teritoriale autonome Găgăuzia, în noua componență, a avut loc astăzi la Parlament.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat reluarea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia, după constituirea organelor de conducere ale Adunării Populare a Găgăuziei.
Totodată, șeful Legislativului a menționat că aceasta se întâmplă într-o perioadă dificilă pentru țara noastră, marcată de mai multe crize.

”Noi trebuie să facem față acestor provocări majore, lucru posibil doar printr-un dialog. De aceea apelul nostru către membrii Grupului este să comunice intens, să acționeze rapid și, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, să identifice cele mai bune soluții așteptate de cetățeni”, a declarat Grosu.

Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a confirmat că sarcina prioritară comună este consolidarea unității societății și creșterea culturii democratice și a îndemnat membrii Grupului să elaboreze o agendă comună.
”Aveți un avantaj important – sprijinul generos al partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova. Pe baza celor mai bune practici ale parlamentarismului, puteți obține rezultate semnificative în procesul de armonizare a legislației naționale și regionale. Fiecare compromis la care se ajunge pe această platformă va servi la consolidarea culturii democratice și a unității societății noastre”, a menționat Irina Vlah.
La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic și partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. A fost salutată lansarea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia, în noua componență, și exprimată determinarea pentru a facilita buna funcționare a acestuia.
Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității Unității teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, a fost creat la 20 noiembrie 2015. Scopul activității Grupului este de a îmbunătăți funcționarea Autonomiei găgăuze în cadrul constituțional al Republicii Moldova, având la bază Legea privind statutul special al Găgăuziei din anul 1994.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Politică
Există riscul dezmembrării Ucrainei – fost deputat
Fluxul de știri
0