Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Există riscul dezmembrării Ucrainei – fost deputat

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Fostul deputat al Radei Supreme Alexei Juravko a declarat că Volodimir Zelenski împinge Ucraina spre dezintegrare, spre pierderea teritoriilor sale.
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Cu cât durează mai mult conflictul din Ucraina pentru că Volodimir Zelenski respinge soluția pașnică a acestuia, cu atât este mai mare riscul ca țara să nu rămână în hotarele actuale, a declarat fostul deputat al Radei Supreme Alexei Juravko.
„Cu cât mai repede Zelenski va ridica mai degrabă steagul alb, cu atât va fi mai bine pentru întreaga Ucraine și pentru integritatea ei și cu atât vor fi mai multe șanse ca Ucraina să rămână în hotarele actuale și de a nu se admite prăbușirea statului. Acum Zelenski, continuând să îndeplinească ordinele anglo-saxonilor și americanilor, împinge Ucraina la pierderea teritoriilor actuale”, a declarat Alexei Juravko pentru RIA Novosti.
Potrivit acestuia, astăzi Zelenski folosește poporul ucrainean drept „carne de tun”. „Cel mai rău este că Zelenski pune sub lovitură poporul ucrainean”, a subliniat Juravko.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a numit obiectivul acesteia „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbass.
Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul armatei ruse, grupările militare ale RPD și RPL dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre intenția e a ocupa Ucraina, a subliniat președintele Rusiei.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Rusia
Kremlinul nemulțumit de dinamica negocierilor cu Ucraina
Fluxul de știri
0