Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Livrările de armament către Ucraina vor fi o țintă legitimă pentru Rusia, afirmă Lavrov

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Ирана С. Лаврова и Х. Амира Абдоллахиана
Встреча глав МИД РФ и Ирана С. Лаврова и Х. Амира Абдоллахиана - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Ministrul de Externe al Federației ruse, Serghei Lavrov: Livrările de armament către Ucraina fac din acestea o țintă legitimă pentru Rusia.
CHIȘINĂU, 18 Martie – Sputnik. Armata Rusă va percepe drept țintă orice încărcătură cu arme pentru Ucraina, a declarat ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru RT, citat de RIA Novosti.
"Am spus foarte clar că orice încărcătură care intră în Ucraina și pe care o vom considera că transportă arme va deveni o țintă legitimă. Acest lucru este absolut clar", a declarat ministrul de Externe.
De asemenea, el a subliniat că Moscova nu va permite livrări de sisteme de rachete sol-aer S-300 către Kiev din alte țări.
"Din motive pragmatice, ei cred că pot cere membrilor NATO care încă dețin sisteme de apărare antirachetă de producție sovietică să le păstreze. Aș dori să reamintesc tuturor țărilor care ar putea lua în considerare această idee că sistemele sovietice și rusești sunt acolo în baza unor acorduri și contracte interguvernamentale care au, de asemenea, un certificat de utilizator. Iar acest certificat nu permite ca ele să fie trimise în țări terțe", a explicat Lavrov.
Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nagy, a declarat că Bratislava este pregătită să predea Kievului sistemele S-300 de îndată ce va primi înlocuitori din partea SUA sau a altor țări NATO. În plus, a spus el, țara ar putea trimite în Ucraina avioane de luptă MiG-29 de fabricație sovietică dacă în locul lor vin avioanele americane F-16.
Kievul nu ascunde faptul că dorește să implice SUA și NATO în conflict, solicitându-le în mod constant să impună o zonă de interdicție aeriană. Liderii occidentali vorbesc despre imposibilitatea de a închide cerul, dar continuă să furnizeze arme.
IV Международный военно-технический форум Армия-2018. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Rusia
Drone rusești distrug vehicule blindate ucrainene – video
La 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor populare Donețk și Lugansk și în urma unui apel al deputaților Dumei, a recunoscut suveranitatea republicilor din Donbas. La 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare a Ucrainei. Putin a spus că scopul său este "de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul armatei ruse, facțiunile RPD și RPL dezvoltă o ofensivă.
Gripă aviară - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Rusia leagă focarul de gripă aviară din 2021 de cercetările biolaboratoarelor din Ucraina
Fluxul de știri
0