Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Drone rusești distrug vehicule blindate ucrainene – video

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaIV Международный военно-технический форум "Армия-2018". День первый
IV Международный военно-технический форум Армия-2018. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video cu imagini în care o dronă rusească distruge echipamentele, depozitele și tehnica militată a Forțelor Armate ale Ucrainei.
CHIȘINĂU, 18 Martie – Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat o înregistrare video cu atacuri cu rachete ghidate, lansate de drone împotriva infrastructurii și echipamentelor militare ucrainene, citat de RIA Novosti.
"Sistemele de atac cu drone ale Forțelor Aeriene Ruse au efectuat lovituri cu rachete de înaltă precizie împotriva echipamentelor blindate, a depozitelor de arme și muniții ale Forțelor Armate Ucrainene", a precizat ministerul într-un comunicat.
În imagini este arătată decolarea dronei de recunoaștere și atac „Forpost” de pe un aerodrom, urmată de alte imagini ale ecranelor de vizibilitate și de lovituri precise asupra unor ținte militare. La finalul videoclipului, drona aterizează la bază.
Drona a lansat rachete de la altitudini medii și joase, iar distrugerea țintelor a fost înregistrată de controlul obiectivului.
În cadrul expoziției „Армия-2021”, armata a prezentat un exemplar de UAV „Forpost” cu un container suspendat al unei rachete X-BPLA (o variantă a rachetei ghidate Kornet-D).
La 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările RPD și RPL și în urma unui apel al deputaților Dumei, a recunoscut suveranitatea republicilor din Donbass. La 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare a Ucrainei. Putin a spus că scopul său este "de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul armatei ruse, facțiunile RPD și RPL dezvoltă o ofensivă.
Fluxul de știri
0