Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia leagă focarul de gripă aviară din 2021 de cercetările biolaboratoarelor din Ucraina

© Sputnik / Magomed AlievGripă aviară
Gripă aviară - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
RCBP: Focarul de boli ale animalelor ar putea fi legat de biolaboratoarele din Ucraina
CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Ministerul rus al Apărării a făcut legătura între focarele de boli cu efect semnificativ economic din Rusia în 2021 și activitatea unor laboratoare biologice din Ucraina, a declarat șeful Trupelor de apărare radiologică, chimică și biologică (TARCB) din cadrul Forțelor Armate ruse, generalul-locotenent Igor Kirilov, citat de RIA Novosti.
Ministerul rus al Apărării continuă să studieze materialele primite de la angajații laboratoarelor ucrainene cu privire la punerea în aplicare a programelor militare și biologice ale SUA și ale aliaților săi din NATO pe teritoriul Ucrainei.
"Aș dori să atrag atenția asupra focarelor de boli cu efect semnificativ economic din Federația Rusă. Numai în 2021, pagubele provocate de gripa aviară înalt patogenă au depășit 1,7 miliarde de ruble și au fost distruse 6 milioane de păsări de curte. În același timp, în țările europene, pierderile industriei agricole din această cauză s-au ridicat la aproximativ 2 miliarde de euro", a declarat Kirilov în cadrul briefingului.
Cu participarea laboratoarelor ucrainene, SUA și programele militar-biologice ale aliaților săi din blocul NATO creau un proiect de transfer de boli cu ajutorul păsărilor, inclusiv identificarea speciilor de păsări ale căror rute de zbor trec deasupra Rusiei, a declarat anterior Kirilov.
Acest proiect a fost unul dintre cele mai nesăbuite și iresponsabile, deoarece nu permite controlul evoluțiilor ulterioare, a subliniat Kirilov. Specialiștii ucraineni, susținuți de Statele Unite, monitorizau raza de acțiune a păsărilor migratoare capabile să transporte infecții în Rusia, potrivit unor documente făcute publice de Ministerul rus al Apărării.
Ситуация в США перед инаугурацией Дж. Байдена - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Laboratoarele din Harkov – parte a programelor militare și biologice ale SUA și NATO
Anterior, Ministerul rus al Apărării a făcut o prezentare din care reieșea că SUA a cheltuit peste 200 de milioane de dolari pentru activitatea laboratoarelor biologice din Ucraina, care au fost implicate în programul militar-biologic al SUA și care se ocupau, printre altele, de agenții patogeni ai ciumei și antraxului.
Pe teritoriul Ucrainei a fost formată o rețea de peste 30 de laboratoare biologice care lucrează pentru Pentagon, a declarat Igor Kirilov. Toate proiectele referitoare la programului american de arme biologice a fost evacuat din Ucraina după începerea operațiunii militare speciale rusești, a spus el.
Rusia nu exclude lansarea unui mecanism de consultare în cadrul Convenției privind armele biologice și toxice în legătură cu dovezile privind activitățile biologice militare americane în Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lizqian, comentând informațiile despre laboratoarele biologice finanțate de SUA în Ucraina, a cerut SUA să clarifice activitățile de militarizare biologică pe care le desfășoară în țară și în străinătate.
Medvedev  - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Medvedev, despre comportamentul Occidentului față de Rusia: dezgustător, criminal
Fluxul de știri
0