Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Laboratoarele din Harkov – parte a programelor militare și biologice ale SUA și NATO

© Sputnik / Dmitry Parshin / Accesați arhiva multimediaСитуация в США перед инаугурацией Дж. Байдена
Ситуация в США перед инаугурацией Дж. Байдена - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Konașenkov: Harkov a fost locul cercetărilor monitorizate de SUA privind contaminarea umană prin intermediul liliecilor
CHIȘINĂU, 17 Martie – Sputnik. Un proiect secret de studiere a modului în care liliecii transmit boli la oameni a fost realizat sub controlul SUA într-un laborator din Harkov, a declarat joi, în cadrul unui briefing, generalul-maior Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de RIA Novosti.
"Ministerul rus al Apărării continuă să studieze documentele primite de la angajații laboratoarelor ucrainene cu privire la punerea în aplicare a programelor militare și biologice de către SUA și aliații săi din NATO în Ucraina", a declarat Konașenkov.
Potrivit acestuia, specialiștii ruși din cadrul Trupelor de apărare împotriva radiațiilor, chimică și biologică au studiat documente originale care dezvăluie detalii despre un proiect secret implementat de SUA în Ucraina, pentru a studia modalitățile de transmitere a bolilor la oameni prin intermediul liliecilor într-un laborator din Harkov.
"Aș dori să subliniez că, potrivit documentelor, aceste studii au fost efectuate la Harkov în mod sistematic și sub monitorizarea directă a specialiștilor din SUA timp de mulți ani", a declarat Konașenkov.
"Ca parte a proiectului american, Institutul de Medicină Veterinară din Harkov a studiat păsările sălbatice ca vectori de transmitere a gripei aviare înalt patogene. În același timp, au fost evaluate condițiile în care procesele de transmitere ar putea deveni incontrolabile, ar putea provoca daune economice și ar putea crea riscuri pentru securitatea alimentară", a adăugat generalul.
Заседание Совета безопасности ООН. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2022
Rusia
Rusia solicită o reuniune a CSONU privind cercetările biologice din Ucraina
Fluxul de știri
0