Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Serbiei a declarat că țara sau nu va adera la NATO

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Abonare
Serbia nu va adera la NATO, bombardamentele alianței Nord-Atlantice în 1999 a fost o agresiune asupra țării noastre, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. „Adversarii noștri spun că trebuie să aderăm la NATO. Răspunsul meu este – nu trebuie să aderăm la NATO, pentru că avem propria noastră armată, care apără pământul și cerul nostru. La o distanță scurtă de aici au ucis-o pe Milica Rakić (o fetiță de 2,5 ani, moartă în urma bombardamentelor NATO). În curând vom comemora agresiunea și nu vom ezita să o numim agresiune, nu o intervenție sau o campanie”, a declarat liderul sârb.
Trupele NATO au atacat Iugoslavia (formată la acea vreme din Serbia și Muntenegru) pe fundalul confruntărilor din 1999 dintre armata și poliția sârbă și Armata de eliberare Kosovo. Intervenția militară a țărilor NATO în Iugoslavia a avut loc fără ca aceasta să fi fost aprobată de Consiliul de Securitate al ONU și sub pretextul că autoritățile iugoslave ar fi recurs la epurări etnice în autonomia Kosovo.
Bombardamentele NATO au continuat din 24 martie până pe 10 iunie 1999. Au fost uciși 2,5 mii de oameni, inclusiv 87 de copii. Pagubele materiale au fost estimate la cifra de 100 de miliarde de dolari.
Флаг России и Турции - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Internațional
De ce Turcia refuză să adere la avalanșa de sancțiuni contra Rusiei
Fluxul de știri
0