Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

De ce Turcia refuză să adere la avalanșa de sancțiuni contra Rusiei

© Photo : Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД РоссииФлаг России и Турции
Флаг России и Турции - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Abonare
Turcia nu vrea să participe la politica de sancțiuni contra Rusiei, practicată la ora actuală de „Occidentul colectiv”, iar motivele sunt cât se poate de pragmatice.
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Turcia nu dorește să fie parte a sancțiunilor împotriva Rusiei, Ankara este adeptul diplomației, susține ministrul turc al energeticii și resurselor naturale, Fatih Dönmez, citat de RIA Novosti.
„Președintele nostru (Taiyp Erdogan – n.red.) a spus același lucru. Noi nu dorim să fim parte a sancțiunilor. Avem relații comerciale bune (cu Rusia, n.red.). Noi am declarat că suntem adepții soluționării acestei probleme (conflictul din Ucraina, n.red.) pe cale diplomatică”, a declarat Dönmez.
Potrivit demnitarului turc, Ankara nu este implicată în politica de sancțiuni antirusești și mizează pe faptul că nu va fi afectată de acestea. Este de precizat faptul că în acest context ministrul turc a subliniat că țara sa nu se confruntă cu nicio problemă legată de furnizarea de gaze naturale.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2022
Internațional
UE nu va impune sancțiuni asupra sectorului de petrol și gaze al Rusiei
Fluxul de știri
0