Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul se convoacă astăzi în ședință: Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Deputații se întrunesc astăzi în ședință începând cu ora 10:00.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Parlamentul se va întruni joi, 10 martie, într-o nouă ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare de primăvară. Asta după ce ieri biroul permanent al Legislativului a aprobat, hotărârea privind convocarea ședinței plenare, precum și proiectul ordinii de zi a ședințelor pentru 10-17 martie 2022.
Joi, deputații vor examina mai multe proiecte de lege în lectura a doua. Print acestea sunt proiectele de lege cu privire la producerea, comercializarea și utilizarea materialului forestier de reproducere; pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare; pentru modificarea Codului muncii și Codului educației; pentru modificarea Legii privind protecția mediului înconjurător, Legii regnului animal și Legii privind protecția aerului atmosferic.
Tot în lectura a doua, urmează a fi examinate modificările la Codul vamal și la Codul funciar al Republicii Moldova.
De asemenea, vor fi propuse spre dezbateri proiectele de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului; Codului de procedură civilă și Legii insolvabilității; Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice.
lei - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Economie
Crește salariul minim garantat în sectorul real: Iată cu cât
În prima lectură vor fi examinate proiectele pentru ratificarea Acordurilor cu România privind asistența de 100 de milioane de euro și cel privind construcția podului de frontieră; proiectul de lege pentru modificarea Codului muncii și Legii cu privire la asigurarea de șanse între femei și bărbați; proiectul privind modificarea Legii privind sistemul public de pensii și Legii cu privire la ajutorul social.
De asemenea, urmează a fi supus dezbaterilor proiectul de lege privind susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul comemorării a 30 ani de la războiul de pe Nistru.
Proiectul ordinii de zi mai include proiectul de lege privind unele măsuri suplimentare de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19).
Vor fi examinate și alte acte normative importante.
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
SIS atenționează persoanele care folosesc simboluri extremiste
Fluxul de știri
0