Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

SIS atenționează persoanele care folosesc simboluri extremiste

© Sputnik / Rodion ProcaSIS
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate atenționează persoanele cu privire la generarea în societate a riscurilor de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv.
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Persoanele care folosesc embleme și simboluri extremiste vor ajunge pe mâna Serviciului de Informații și Securitate. SIS informează că atestă un comportament iresponsabil al unor cetățeni care prin etalarea și propagarea unor drapele, embleme grafice, insigne, uniforme, sloganuri și formulele de salut, generează în societate riscuri de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv al Republicii Moldova.
SIS anunță că a realizat acțiuni cu scop de profilaxie în raport cu unele persoane, care au proliferat în public embleme grafice și insigne tendențioase ce pot provoca situații de conflict, pe motive de ură ideologică, politică și națională.
„În același timp, considerăm că unele persoane care au recurs la asemenea gesturi nu au conștientizat potențialul impact și consecințele negative ale acestor fapte pentru societate, în context, Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul către cetățeni de a se abține de la acțiuni ilegale care pot duce disensiuni sociale”, este precizat într-un comunicat de presă al SIS.
În continuare se vor efectua măsuri de prevenire a fenomenelor legate de discursul de ură și a altor activități ilicite menționate.
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Rusia a capturat documente cu planurile Kievului de a ataca Donbasul în martie
Fluxul de știri
0