Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Crește salariul minim garantat în sectorul real: Iată cu cât

© Sputnik / Mihai Carauslei
lei - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Cabinetul de Miniștri au aprobat pozitiv un proiect ce ține de majorarea cuantumului minim garantat în sectorul real.
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Începând cu 1 aprilie 2022, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real crește cu aproape o mie de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de miniștri în cadrul ședinței de astăzi.
Astfel, cuantumul minim garantat în sectorul privat se stabilește în mărime de 20,71 de lei pe oră, sau 3 500 de lei pe lună, calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună. De această creștere vor beneficia salariații întreprinderilor, organizațiilor, instituțiilor cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică.
Potrivit legii cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real se reexaminează anual de către Guvern, în funcție de creșterea sumară anuală a indicelui prețurilor de consum și a ratei de creștere a productivității muncii la nivel național.
Potrivit notei informative a hotărârii, această majorare este argumentată de necesitatea asigurării unei creșteri continue a garanțiilor minime în domeniul salarizării pentru a menține puterea de cumpărare a salariaților și a asigura un mediu concurențial echitabil la nivel regional și internațional, în ce privește utilizarea forței de muncă.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Economie
Scumpire record: Prețul la motorină crește cu aproape doi lei
Fluxul de știri
0