Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Principalul rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaPrincipalul rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina
Principalul rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei în regiunea Gomel din Belarus s-au încheiat în această seară.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Principalul rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina este că părțile se aud reciproc, a declarat un membru al delegației ruse, șeful Comitetului Internațional al Dumei de Stat Leonid Sluțki, transmite RIA Novosti.
"Acum trebuie să ne consultăm la Moscova și la Kiev. Este important ca părțile să se audă reciproc. Acesta este principalul rezultat al negocierilor de astăzi. Acea placă fundamentală, fără de care ar fi imposibil să spunem că acest format a avut loc. Dar formatul a avut loc", a declarat Leonid Sluțki.
Membru al delegației ruse a mai declarat că discuțiile cu Ucraina care au avut loc în Belorus au fost "Cel mai detaliat, cel mai amănunțit
„Pot spune că discuția a fost cea mai detaliată, cea mai amănunțită, au lucrat mai mult de 5 ore”, a spus Sluțki.
Potrivit șeful Comitetului Internațional al Dumei de Stat Leonid Sluțki, există speranța că negocierile dintre Rusia și Ucraina vor duce la un rezultat pozitiv.
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
Europenii vor trebui să plătească prețul pentru măsurile împotriva Rusiei, spune UE
"Dacă nu ar fi existat speranţă, nu am fi lucra în acest format. Continuăm să lucrăm", a mai declarat Sluțki.
Potrivit consilierului prezidențial Vladimir Medinski, următoarea rundă de negocieri va avea loc în următoarele zile.
"Până atunci fiecare delegație se va consulta asupra tuturor pozițiilor de negociere cu conducerea țării sale", a mai spus Medinski.
El a mai menționat că atât delegațiile Federației Ruse și Ucrainei au găsit puncte prin care se preconizează poziții comune.
"S-au încheiat negocierile cu partea ucraineană, care au durat aproximativ cinci ore. În acest timp am analizat în detalii toate punctele de pe ordinea de zi", a spus Medinski.
Negocierile dintre Rusia și Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat
Amintim că negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei în regiunea Gomel din Belarus s-au încheiat după cinci ore. Negocierile au avut loc în regiunea Gomel din Belarus, locație aleasă de partea ucraineană.
În ultimele săptămâni, situația din Donbass a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk.
Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile celor două republici au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale.
El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului a numit ca obiectivul operațiunii este protecția locuitorilor din RPD și LPR, care au fost supuși genocidului timp de opt ani.
El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă. Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni conștiinței regimului de la Kiev.
Ministerul Apărării a subliniat că trupele rusești nu lovesc ținte civile pe teritoriul Ucrainei - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Пресс-центр Sputnik Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
În România s-a instaurat cenzura - sunt blocate RT și Sputnik
Fluxul de știri
0