Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Europenii vor trebui să plătească prețul pentru măsurile împotriva Rusiei, spune UE

© REUTERS / POOLUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Europenii vor trebui să plătească prețul pentru măsurile împotriva Rusiei
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru Euronews, a recunoscut că europenii vor avea de suferit din cauza măsurilor introduse împotriva Rusiei.
I s-a pus întrebarea „până unde va ajunge solidaritatea cu Ucraina”, pentru că Europa „cu siguranță va trebui să plătească prețul acestor măsuri”. „Da, știm că fiecare război are prețul său și suntem foarte solidari cu Ucraina”, a spus șefa Comisiei Europene.
La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin, ca răspuns la apelurile Republicilor Populare Donețk și Lugansk cu cererea de a le recunoaște suveranitatea, a semnat decretele relevante, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.
Șeful statului rus a numit scopul acțiunii - protecția locuitorilor din RPD și LPR, care au fost supuși genocidului timp de opt ani. El a subliniat că Rusia nu va ocupa țara vecină.
Președintele a cerut armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă. Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului de la Kiev. Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu lovește ținte civile pe teritoriul Ucrainei - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
UE și-a închis teritoriul pentru aeronavele rusești
Fluxul de știri
0