Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaNegocierile dintre Rusia și Ucraina
Negocierile dintre Rusia și Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Negocierile dintre Rusia și Ucraina, care au avut loc pe teritoriul Belarusului, s-au încheiat.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei în regiunea Gomel din Belarus s-au încheiat, transmite RIA Novosti.
Moscova a fost reprezentată de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Alexander Fomin, șeful Comitetului Internațional al Dumei de Stat Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
Kievul a fost reprezentat de ministrul Apărării Oleksiy Reznikov, șeful fracțiunii „Sluga Poporului”, David Arakhamia, ministrul adjunct de Externe Mykola Tochitsky, consilier al șefului biroului prezidențial Mykhailo Podolyak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și primul adjunct al șefului delegației ucrainene la Grupul de contact trilateral Andriy Kostin.
Amintim că negocierile au avut loc astăzi în regiunea Gomel din Belarus, locație aleasă de partea ucraineană. Asta după ce negocierile ar fi trebuit să aibă loc cu o zi înainte.
În ultimele săptămâni, situația din Donbass a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Politică
Dodon consideră că Moldova nu trebuie să se alăture sancțiunilor impuse Rusiei
Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile celor două republici au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale.
El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului a numit ca obiectivul operațiunii este protecția locuitorilor din RPD și LPR, care au fost supuși genocidului timp de opt ani.
El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă. Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni conștiinței regimului de la Kiev.
Ministerul Apărării a subliniat că trupele rusești nu lovesc ținte civile pe teritoriul Ucrainei - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Rusia
Kremlinul: Cum va răspunde Rusia la sancțiunile impuse de Occident
Fluxul de știri
0