Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon consideră că Moldova nu trebuie să se alăture sancțiunilor impuse Rusiei

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Un fost președinte de țară susține că Moldova nu ar trebui să se alăture sancțiunilor internaționale impuse Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, consideră că autoritățile din țara noastră nu ar trebui să se alăture sancțiunilor internaționale impuse Federației Ruse. Despre aceasta Dodon a scris pe pagina sa de Facebook.
"Sper că autoritățile moldovenești înțeleg acest lucru și nu se vor alătura niciunei sancțiuni care va afecta în mod inevitabil întreprinderile moldovenești și cetățenii noștri", a scris Dodon.
Potrivit lui Dodon, "țările neutre ar trebui să procedeze anume în acest mod".
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Internaționale și Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat pe 27 februarie că miniștrii de Externe ai UE au fost de acord să deconecteze băncile ruse de la sistemul SWIFT.
„Excludem anumite bănci rusești de la SWIFT”, a spus Borrell.
Totodată, serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri german a raportat că toate băncile rusești care au intrat deja sub sancțiunile comunității internaționale și, dacă este cazul, alte bănci rusești, vor fi excluse din sistemul internațional SWIFT. Nu există încă o listă cu băncile care vor intra sub această restricție.
Здание в Гомельской области, где пройдут переговоры России и Украины - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
Au început negocierile Rusia-Ucraina – Video
Fluxul de știri
0