Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: Cum va răspunde Rusia la sancțiunile impuse de Occident

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus că Rusia are deja elaborate planuri prin care va răspunde la sancțiunile Occidentului.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Rusia, ca răspuns la sancțiunile occidentale, va face ceea ce este în interesul său, a spus ofițerul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.
"Răspunsurile Rusiei vor fi construite în principal din punct de vedere al oportunității și al propriilor noastre interese... Vom face ceea ce este în interesul nostru", - a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă Rusia va avea un răspuns în oglindă la sancțiunile care i-au fost impuse.
„Există planuri de răspuns, au fost pregătite, dezvoltate și sunt implementate acum, pe măsură ce apar probleme”, a spus Peskov reporterilor, fiind citat de RIA Novosti.
„Deocamdată nu ni s-a întâmplat nimic... Repet încă o dată: pe măsură ce apar probleme, nu ni s-a întâmplat nimic până acum”, a spus el, răspunzând la întrebarea dacă există un plan pentru a sprijini cetățenii și economia rusă.
Vorbind despre sancțiunile impuse Băncii Centrale a Rusiei, Peskov a menționat că va evita aprecierile emoționale. „Acum, ceea ce contează este acțiunea, acțiunea care minimizează consecințele. Vom evalua mai târziu. Acum, principalul lucru este să minimizăm consecințele pentru noi, să stabilim un proces de lucru în noile condiții actuale, oameni competenți fac asta”, a adăugat Peskov.
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
Europenii vor trebui să plătească prețul pentru măsurile împotriva Rusiei, spune UE
Fluxul de știri
0