Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful statului la întâlnire cu refugiații din Ucraina: Maia Sandu a mers la Ocnița

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu la trecerea frontierei Otaci-Mohyliv-Podilsk
Maia Sandu la trecerea frontierei Otaci-Mohyliv-Podilsk - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maia Sandu a vizitat punctul de trecere a frontierei Otaci-Mohyliv-Podilsk din raionul Ocnița.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Șeful statului a mers în raionul Ocnița, la punctul de trecere a vame pentru a vedea cum se descurcă autoritățile cu fluxul în creștere al persoanelor care se refugiază în țara noastră din Ucraina.
”Le-am mulțumit angajaților de la Poliția de frontieră și Vamă, precum și asistenților sociali și autorităților locale din raion, pentru dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă în aceste zile, în condiții dificile, cu regim intens și fără odihnă. Mi-am exprimat recunoștința și față de voluntarii care sprijină cu resurse proprii de timp, bunuri sau bani eforturile autorităților de a găzdui în Moldova cetățenii țării vecine care ne cer ajutorul” a scris Maia Sandu.
Totodată, președintele țării a mers la Călărășeuca, unde este amplasat Centrul de triere pentru refugiații sosiți din Ucraina, și a discutat și cu cele câteva femei cu copii cazate temporar acolo, în timp ce soții lor au rămas în Ucraina. Șeful statului i-a asigurat că Republica Moldova le va oferi adăpost atât timp cât va fi necesar.
Maia Sandu a mers și la punctul de trecere a frontierei Unguri-Bronnițya și a discutat cu polițiștii de frontieră și a salutat mobilizarea exemplară a primăriei și a sătenilor din Unguri pentru a-i ajuta pe oamenii care caută refugiu în țara noastră.
Nicu Popescu  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Nicu Popescu: Regatul Ţărilor de Jos oferă bani pentru refugiații din Ucraina

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență. Astfel, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile.
Și Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Societate
Oficial! Transportatorii moldoveni blocați în Rusia și Belarus pot reveni acasă
Fluxul de știri
0