Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Nicu Popescu: Regatul Ţărilor de Jos oferă bani pentru refugiații din Ucraina

Nicu Popescu
Nicu Popescu  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a discutat cu omologul său din Regatul Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra. Cei doi oficiali au discutat subiectele legate de securitatea regională, fluxurile de refugiaţi din Ucraina și asistența oferită acestora.
”Apreciem răspunsul prompt al autorităților din Regatul Ţărilor de Jos prin acordarea prin intermediul mecanismului Uniunii Europene de protecție civilă a asistenței în valoare de 348 mii de euro, care ne va ajuta să fortificăm capacităţile de primire şi acomodare a refugiaţilor din ţara vecină” a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.
Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit pentru susţinerea fermă oferită de către Olanda.
Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, la negocieri  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Ucraina este gata să poarte negocieri cu Rusia în Gomel, Belarus

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență. Astfel, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile.
Și Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Republica Moldova nu va participa la conflictul din Ucraina: Ce declară Guvernul
Fluxul de știri
0