Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial! Transportatorii moldoveni blocați în Rusia și Belarus pot reveni acasă

© Sputnik / Anatolii KiriakTransportatori
Transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat că transportatorii moldoveni vor putea reveni acasă.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Transportatorii moldoveni blocați în Rusia și Belarus au coridor verde să se întoarcă acasă, fără autorizații suplimentare a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Spînu anunță că au fost făcute două coridoare de tranzit între statele Georgia - Turcia - Bulgaria - România și statele Polonia – Slovacia – Ungaria - România
Pentru a beneficia de permisiunea acordată de către părțile polonă și ungară, au fost stabilite următoarele condiții:
Pentru tranzitarea teritoriului Republicii Polone, este permisă operatorilor de transport moldoveni prezentarea de către șofer a autorizațiilor eliberate de către Agenție în format de document scanat, fără obligațiunea deținerii autorizației pe suport de hârtie. Operatorii de transport pot solicita autorizațiile la ghișeul unic ANTA, care pot fi scanate și remise șoferului pentru a fi prezentate autorităților de control polone.
pentru tranzitarea teritoriului Ungariei fără autorizații și fără înregistrare electronică în sistemul BIREG a unităților de transport blocate în perioada 20-25 februarie, operatorii de transport urmează să transmită informația privind numerele de înmatriculare a unităților de transport care vor efectua cursele în tranzit, cu anexarea documentelor confirmative, la adresa electronică: anta@anta.gov.md. Derogarea respectivă este valabilă până la data de 04 martie 2022, iar traversarea teritoriului Ungariei se va efectua prin punctele de trecere a frontierei Tornyosnemety și Satoraljaujhely, cu prezentarea organelor de control a documentelor confirmative necesare.
Nicu Popescu  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Nicu Popescu: Regatul Ţărilor de Jos oferă bani pentru refugiații din Ucraina
Fluxul de știri
0