Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare în regim de serviciu de luptă special

© Sputnik / Sergey Guneev / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul rus al Apărării, la ordinul lui Putin, transferă forțele de descurajare în regim de serviciu de luptă special
Vladimir Putin, la o întâlnire cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, a ordonat ca forţele de descurajare ale armatei ruse să fie transferate într-un regim de serviciu de luptă special.
„Țările vestice nu numai că întreprind acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică, mă refer la acele sancțiuni pe care toată lumea le cunoaște bine, dar oficialii de rang înalt din principalele țări NATO fac și declarații agresive împotriva țării noastre”, a declarat șeful statului rus.
După cum se menționează în nomenclatorul de pe site-ul Ministerului rus al Apărării, forțele strategice „sunt concepute pentru a descuraja agresiunea împotriva Rusiei și a aliaților săi, precum și pentru a distruge agresorul (aplicându-i înfrângere), inclusiv într-un război cu utilizarea armelor nucleare”.
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin,  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Prelungirea conflictului în Ucraina convine doar pentru SUA – Volodin

Operațiunea de demilitarizare a Ucrainei

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile republicilor au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor spre regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului rus a numit ca obiectiv al operațiunii protecția locuitorilor din RPD șiRPL, care au fost supuși genocidului timp de opt ani. El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă.
Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului de la Kiev. Ministerul rus al Apărării a subliniat că civilii de pe teritoriul Ucrainei nu sunt țintă - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Drapelul de stat al Turciei  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Internațional
Ambasadorul Ucrainei în Turcia afirmă că Kievul nu ignoră negocierile cu Rusia
Fluxul de știri
0