Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul Ucrainei în Turcia afirmă că Kievul nu ignoră negocierile cu Rusia

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaDrapelul de stat al Turciei
Drapelul de stat al Turciei  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Kievul nu ignoră negocierile cu Rusia și vrea să oprească ostilitățile, a declarat ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnari.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Ucraina a convenit asupra negocierilor în regiunea Gomel, o delegație a Rusiei merge acolo, a declarat mai devreme consilierul prezidențial al Federației Ruse, Vladimir Medinski.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a menționat că aceasta a fost precedată de o conversație telefonică între președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, și cel al Ucrainei, Vladimir Zelenski.
"Nu ignorăm, vrem să oprim ostilitățile și să retragem trupele ruse din teritoriile noastre. Cred că vom reuși acest lucru", a spus Bodnari la un briefing transmis în direct pe canalele TV turcești.
Președintele Federației ruse, Vladimir Putin, a anunțat în dimineața zilei de 24 februarie că a decis să conducă o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei.
Într-o adresă televizată adresată rușilor, el a spus că circumstanțele „necesită o acțiune decisivă și imediată”, deoarece republicile din Donbas au cerut ajutor de la Rusia.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere la Kiev. Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu au efectuat niciun atac cu rachete, aerian sau de artilerie asupra orașelor ucrainene: armele de înaltă precizie sunt dezactivate infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația.
Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că populația civilă nu este în pericol.
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin,  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Prelungirea conflictului în Ucraina convine doar pentru SUA – Volodin
Fluxul de știri
0