Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prelungirea conflictului în Ucraina convine doar pentru SUA – Volodin

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaPreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin,
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin,  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse a declarat că prelungirea conflictului în Ucraina convine doar Statelor Unite.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, a declarat că conflictului din Ucraina convine doar Statelor Unite, care furnizează Ucrainei arme. .
„Conflictul care durează (în Ucraina – n.n.) este necesar și convenabil pentru Statele Unite, care au bucșesc Ucraina cu arme, au făcut totul pentru a crea situația actuală”, a scris Volodin pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, a fost clar și mai devreme că Volodimir Zelenski nu este un politician independent - a fost „instalat la putere de Washington”.
„Dacă ieri, din cauza poziției sale, Zelenski a pierdut Donbasul, astăzi poate pierde Ucraina”, a declarat președintele Dumei de Stat, fiind citat de RIA Novosti.
În dimineața zilei de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare de demilitarizare a Ucrainei. Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă nu a aplicat nicio lovitură asupra orașelor Ucrainei: infrastructura militară a fost dezactivată prin mijloace de înaltă precizie.
Ca răspuns, țările occidentale au anunțat noi sancțiuni - mai multe bănci mari, inclusiv Sberbank și VTB, au căzut sub restricții și a fost dificil pentru o serie de companii de stat să atragă capital străin.
De asemenea, în presă apar periodic rapoarte că Rusia ar putea fi deconectată de la sistemul interbancar SWIFT. Ca răspuns la astfel de riscuri, Federația Rusă și-a creat deja propriul sistem de transmitere a mesajelor financiare. Conform celor mai recente date, 23 de participanți străini din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Germania și Elveția sunt deja conectați la acesta.
Fluxul de știri
0