Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Ucraina este gata să poarte negocieri cu Rusia în Gomel, Belarus

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaȘeful delegației ruse, Vladimir Medinski, la negocieri
Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, la negocieri  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Ucraina a convenit cu Rusia desfășurarea negocierilor în regiunea Gomel din Belarus.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Delegația Federației ruse se îndreaptă în regiunea Gomel din Belarus pentru a negocia cu partea ucraineană încetarea focului.
Anunțul a fost făcut de șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, care a participat că părțile au reușit să se înțeleagă cu privire la locul desfășurării negocierilor – Gomel, Belarus.
Amintim că astăzi delegația rusă a ajuns în Belarus pentru participa la negocieri. Dar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins posibilitatea ca negocierile să fie purtate în Belarus, după ce s-a confirmat că de pe teritoriul acetei țări s-au lansat rachetei asupra Ucrainei.
"Acum spunem - nu Minsk. Platformă pot fi alte orașe pentru o întâlnire, desigur, vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem încheierea războiului. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku - toate acestea le-am propus părții ruse. Dar și orice alt oraș ni se potrivește. Într-o țară din al cărei teritoriu nu zboară rachete. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt cu adevărat războiului", a spus Zelenski într-o adresare publicată, pe canalul său Telegram, citează RIA Novosti.
De cealaltă parte, Kremlinul spune că anume Kievul a ales orașul Gomel ca platformă pentru negocieri.
Dmitri Peskov a anunțat mai devreme că o delegație de la Moscova se află deja la Gomel, Belarus. Delegația Federației Ruse pentru negocieri cu ucrainenii a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării și ai altor departamente ale Federației Ruse, inclusiv ai administrației prezidențiale. După cum a spus Peskov pentru RIA Novosti, Rusia așteaptă delegația ucraineană pentru negocieri în Gomel, delegația rusă este pregătită pentru acestea.
Anterior, Zelenski s-a oferit să se așeze la masa negocierilor. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a declarat că Rusia este pregătită să-și trimită delegația la Minsk pentru negocieri cu Ucraina. Mai târziu, Peskov a spus că partea ucraineană a anunțat o revizuire a ideii de a purta negocieri cu Federația Rusă la Minsk, alegând Varșovia și apoi „a întrerupt dialogul” cu totul.
Vehicul militar în convoiul de echipamente militare al Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Rusia este gata să discute condițiile păcii în Ucraina – Rudenko
Fluxul de știri
0