Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Republica Moldova nu va participa la conflictul din Ucraina: Ce declară Guvernul

© Sputnik / Mihai CarausGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În mediul online circulă informații precum că Republica Moldova ar urma să se implice militar în Ucraina. Autoritățile vin cu precizări.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Guvernul deziminte informația care circulă în mediul online precum că Republica Moldova ar urma să se implice militar în Ucraina. Autoritățile declară că aceste informații sunt false.
”Republica Moldova este un stat neutru și va continua să acționeze prin prisma acestui principiu constituțional. Țara noastră nu este implicată în niciun fel în conflictul militar din Ucraina. Autoritățile iau toate măsurile pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor noștri să nu fie afectate de evoluțiile din regiune” este scris în comunicatul emis de Guvern.
Guvernul îndemnăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și să nu distribuie informații neverificate, ce pot cauza panică în societate.

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență. Astfel, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile.
Și Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Care este situația la trecerea frontierei de stat: Câte persoane au venit din Ucraina
Fluxul de știri
0