Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat: sancțiunile anunțat de Occident Rusiei sunt asemenea unui furt

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaГлава комитета Госдумы по финансовому рынку Анатолий Аксаков
Глава комитета Госдумы по финансовому рынку Анатолий Аксаков - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană, împreună cu Statele Unite, Marea Britanie și Canada, vor îngheța activele Băncii Centrale a Rusiei.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Sancțiunile pe care Occidentul amenință să le impună rezervelor internaționale ale Rusiei vor fi de fapt furt al proprietății altcuiva, a declarat pentru RIA Novosti Anatoli Aksakov, șeful Comitetului pentru piața Financiară al Dumei de Stat.
Anterior, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană, împreună cu Statele Unite, Marea Britanie și Canada, vor îngheța activele Băncii Centrale a Rusiei.
Iar un oficial al administrației americane a spus că SUA și aliații lor intenționează să ia măsuri împotriva Băncii Centrale a Federației Ruse care nu îi vor permite să-și folosească rezervele disponibile pentru a sprijini rubla ca să compenseze efectul sancțiunilor impuse rușilor.
„Aceasta este, de fapt, un atentat, este un furt, de fapt acaparată proprietatea altcuiva”, a comentat Aksakov.
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
MAI al Rusiei dezminte că au început negocierile cu Ucraina

Operațiunea de demilitarizare a Ucrainei

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile republicilor au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor spre regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului rus a numit ca obiectiv al operațiunii protecția locuitorilor din RPD șiRPL, care au fost supuși genocidului timp de opt ani. El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă.
Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului de la Kiev. Ministerul rus al Apărării a subliniat că civilii de pe teritoriul Ucrainei nu sunt țintă - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare în regim de serviciu de luptă special
Fluxul de știri
0