Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAI al Rusiei dezminte că au început negocierile cu Ucraina

© Sputnik / Alexey KudenkoЗдание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве.
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a Federației Ruse a dezmint știrea că în regiunea Gomel din Belarus au început negocierile cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Reprezentanții Rusiei de abia se îndreaptă la locul unde urmează să aibă loc negocierile dintre cele două părți, a anunțat Ministerul rus de Externe.
În felul acesta, departamentul diplomatic al Rusiei dezminte știrea publicată de mass-media ucraineană că întâlnirea din Gomel, Belarus, deja a început.

Operațiunea de demilitarizare a Ucrainei

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile republicilor au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor spre regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului rus a numit ca obiectiv al operațiunii protecția locuitorilor din RPD șiRPL, care au fost supuși genocidului timp de opt ani. El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă.
Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului de la Kiev. Ministerul rus al Apărării a subliniat că civilii de pe teritoriul Ucrainei nu sunt țintă - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare în regim de serviciu de luptă special
Fluxul de știri
0