Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisia Europeană propune interzicerea zborurilor avioanelor rusești în UE

© REUTERS / Ciro De LucaПредседатель Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен
Председатель Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune interzicerea zborurilor aeronavelor rusești către Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Comisia Europeană propune interzicerea zborurilor aeronavelor rusești către Uniunea Europeană, inclusiv a aeronavelor private, a declarat duminică șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
„În primul rând, închidem spațiului aerian rușilor. Propunem interzicerea tuturor aeronavelor deținute de ruși, înmatriculate în Rusia și controlate de ruși. Aceste aeronave nu vor putea ateriza, decolare sau zbura deasupra teritoriului Uniunii Europene. Acest lucru se va aplica oricărei aeronave - deținute, închiriate sau sub controlul unei entități sau persoane fizice ruse", a spus ea, fiind citat de RIA Novosti.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare în regim de serviciu de luptă special

Operațiunea de demilitarizare a Ucrainei

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile republicilor au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor spre regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului rus a numit ca obiectiv al operațiunii protecția locuitorilor din RPD și RPL, care au fost supuși genocidului timp de opt ani. El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă.
Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului de la Kiev. Ministerul rus al Apărării a subliniat că civilii de pe teritoriul Ucrainei nu sunt țintă - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Глава комитета Госдумы по финансовому рынку Анатолий Аксаков - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Duma de Stat: sancțiunile anunțat de Occident Rusiei sunt asemenea unui furt
Fluxul de știri
0