Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce armament și trupe suplimentare sunt trimise în România

© Inquam Photos / Alexandru BuscaExpoziţia de tehnică, armament și echipamente militare cu ocazia Zilei Forţelor Terestre in Bucuresti, 22 aprilie 2018
Expoziţia de tehnică, armament și echipamente militare cu ocazia Zilei Forţelor Terestre in Bucuresti, 22 aprilie 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
În contextul conflictului din Ucraina, Italia trimite încă 4 avioane de luptă în România, în timp ce Belgia trimite 300 de militari.
BRUXELLES, 27 feb – Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul Apărării din Italia, Lorenzo Guerini, a anunțat sâmbătă că țara sa trimite încă patru avioane de luptă în România pentru a consolida flancul sud-estic al NATO. Și premierul belgian Alexander De Croo a anunţat pe Twitter că țara sa va desfăşura 300 de militari în România.
„Belgia îşi asumă responsabilitatea în cadrul forţei de reacţie rapidă a NATO, ale cărei elemente au fost activate vineri. În actuala fază, 300 de militari belgieni vor fi desfăşuraţi în România”, a spus el.
La rândul său, ministrul apărării Ludivine Dedonder a explicat că desfăşurarea de trupe în România va avea loc „săptămâna viitoare” şi că militarii vor face parte dintr-un batalion comun cu Franţa.
Belgia va susţine şi forţele ucrainene cu 2.000 de mitraliere şi 3.800 de tone de combustibil, a adăugat De Croo, care a menţionat că executivul de la Bruxelles analizează şi alte solicitări de ajutor din partea guvernului de la Kiev.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare în regim de serviciu de luptă special
Până acum, Italia avea deja staţionate în România patru aparate Eurofighter la baza militară Mihail Kogălniceanu din apropiere de Constanţa.
Din decembrie 2021, Forţele Aeriene ale Italiei au avut ca sarcină supravegherea aeriană în regiune, ca parte a programului NATO „Air Policing South”.
În ultimele câteva zile, şi forţele armate germane au trimis şase avioane de luptă în România.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Republica Moldova nu va participa la conflictul din Ucraina: Ce declară Guvernul
Fluxul de știri
0