Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zelenski i-a propus lui Putin negocieri

© REUTERS / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Vladimir Zelenski i-a propus lui Vladimir Putin să se așeze la masa de negocieri pentru a evita vărsările de sânge.
CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a propus lui Vladimir Putin să procedeze la negocieri în legătură cu situația din Ucraina.
“Vreau să mă adresez încă odată președintelui Federației Ruse (...) Haideți să ne așezăm la masa de negocieri pentru a opri uciderea oamenilor”, a spus el.
După cum a declarat anterior ministrul rus de externe Serghei Lavrov, Moscova va fi gata pentru negocieri imediat ce Forțele Armate ale Ucrainei vor depune armele. Potrivit lui, după asta, popoarele care trăiesc în Ucraina vor putea „să-și determine propriul viitor fără nicio presiune din exterior”.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Peskov: Kremlinul a luat act de declarațiile lui Zelenski privind statutul de neutralitate
Vineri Vladimir Zelenski a declarat că dialogul dintre Moscova și Kiev va începe, mai devreme sau mai târziu, pentru a fi oprite acțiunile de luptă. În plus, oficiul lui Zelenski a anunțat că Ucraina este dispusă să poarte negocieri cu Rusia în privința statutului de neutralitate, dacă Moscova este pregătită.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Zelenski: Ucraina a rămas singură
Fluxul de știri
0