Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Peskov: Kremlinul a luat act de declarațiile lui Zelenski privind statutul de neutralitate

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kremlinul a luat act de declarația lui Zelenski privind disponibilitatea de a purta negocieri privind statutul de neutralitate al Ucrainei, a declarat purtătorul de civânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Dmitri Peskov a declarat vineri că propunerea lui Zelenski privind statutul de neutralitate va fi analizată.
„Este o declarație nouă. Am luat act de ea”, a menționat Peskov.
Vineri Vladimir Zelenski a declarat că dialogul dintre Moscova și Kiev va începe, mai devreme sau mai târziu, pentru a fi oprite acțiunile de luptă. În plus, oficiul lui Zelenski a anunțat că Ucraina este dispusă să poarte negocieri cu Rusia în privința statutului de neutralitate, dacă Moscova este pregătită.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0