Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Zelenski: Ucraina a rămas singură

© AFP 2024 / JOHN THYSVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Președintele Ucrainei Zelenski a declarat că țara a rămas de una singură, Rusia nu a fost convinsă de sancțiuni.
CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Ucraina a fost lăsată singură, puterile mondiale urmăresc situația din depărtare, sancțiunile impuse în ajun „nu sunt suficiente”, a spus Vladimir Zelenski.
"În această dimineață noi ne apărăm patria de unii singuri, la fel ca și ieri. Cele mai puternice forțe ale lumii privesc din depărtare. Sancțiunile de ieri au convins Rusia? Auzim... și vedem... că acest lucru nu este suficient", a declarat Zelenski într-un mesaj video publicat pe canalul său Telegram.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Macron a declarat că i-a telefonat lui Putin la rugămintea lui Zelenski
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0