Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost lansată o platformă socială de solidaritate cu cetățenii din Ucraina

© Inquam Photos / Alex NicodimRefugiati ucraineni trec granita in Romania prin vama Siret, in apropierea localitatii Siret, Suceava, vineri 25 februarie 2021
Refugiati ucraineni trec granita in Romania prin vama Siret, in apropierea localitatii Siret, Suceava, vineri 25 februarie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Republica Moldova lansează Platforma socială de solidaritate cu cetățenii din Ucraina
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Autoritățile Republicii Moldova au înființat astăzi o platformă socială de solidaritate cu cetățenii din Ucraina. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.
Potrivit ministrului, mecanismul are drept scop coordonarea asistenței pentru refugiații din Ucraina.
“În această noapte va avea loc prima acțiune a acestei platforme. Va fi acordat ajutor cetățenilor Ucrainei care se află la frontieră şi urmează să intre în R. Moldova. Toți cei care acordă bani sau lucruri pentru cetățenii ucraineni o pot face prin intermediul acestei platforme”, a spus Revenco.
Autoritățile anunță că ucrainenii care au nevoie de suport pot apela la numărul centrului unic: 0 8000 15 27.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Majorarea tarifului la curent se amână: Ce a decis Comisia pentru Situații Excepționale

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ieri dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență. Astfel, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina.
Și Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Refugiații din Ucraina continuă să vină în Moldova: Ce se întâmplă la frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Video
Refugiații din Ucraina continuă să vină în Moldova: Ce se întâmplă la frontieră
Fluxul de știri
0