Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Majorarea tarifului la curent se amână: Ce a decis Comisia pentru Situații Excepționale

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Națională pentru Situații Excepționale s-a întrunit din nou în ședință și a aprobat noi decizii.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a somat ANRE să amâne cu 30 de zile examinarea solicitărilor privind majorarea tarifelor la energie electrică. Noile tarife urmau să fie aprobate la ședința de astăzi.
Decizia a fost luată după ce premierul Natalia Gavrilița a convocat Comisia Națională pentru Situații Excepționale, în condițiile în care ieri a fost declarată stare de urgență în țară în contextul evenimentelor din Ucraina.
La ora 15:00, ANRE s-a întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi erau mai multe subiecte legate de ajustarea tarifelor la energia electrică. Subiectele au fost amânate după decizia Comisiei pentru Situații Excepționale.

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Seara trecută Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina.
Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ieri dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență.
Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Maia Sandu: Moldova va primi în continuare refugiați din Ucraina
Fluxul de știri
0