Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Refugiații din Ucraina continuă să vină în Moldova: Ce se întâmplă la frontieră

Abonare
Mii de refugiați din Ucraina au decis să treacă frontiera Republicii Moldova pentru a găsi un adăpost.
Dis-de-dimineață, Poliția de Frontieră a anunțat că la punctul de trecere Palanka-Maiaki-Udobnoe s-au format cozi kilometrice. La hotar, pe partea moldovenească, s-au adunat peste o sută de mașini cu oameni care, fie își așteptau rudele din Ucraina să treacă frontiera, fie încercau să-i ajute pe refugiați cu mâncare sau cazare.
Cetățenii ucraineni care au intrat în țara noastră au spus că și-au luat familiile și au pornit la drum pentru a găsi un adăpost. Bărbații ucraineni de până la 60 de ani nu au putut să mai traverseze astăzi frontiera, după ce președintele Ucrainei a dispus mobilizarea generală. Astfel, astăzi puteau fi văzute zeci de femei cu copiii care au pornit la drum fie cu mașina proprie, fie cu mașina de ocazie, fie chiar pe jos.
Unii au spus că au rude la care ar putea să se oprească pentru o perioadă, dar alții spun că nu au unde merge și încearcă să caute soluții. Totuși, zeci de voluntari s-au mobilizat pentru a le oferi refugiaților o mână de ajutor.
Unii tineri au venit cu mașinile personale și au lăsat un anunț că pot lua refugiați până la Chișinău gratuit. Alții le-au adus mâncare, haine sau pături.
Conform datelor oficiale, până acum, peste 20 de mii de persoane au traversat hotarele țării noastre.
Cetățenii ucraineni pot intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele pot intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.
Fluxul de știri
0