Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avion din Milano nu a putut să aterizeze la Chișinău

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Un avion de pasageri care zbura de la Milano la Chișinău nu a putut ateriza pe aeroportul din capitala Moldovei. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Un avion cu pasageri de pe cursa Milano-Chișinău a făcut mai multe cercuri la hotarul cu Moldova. Despre asta a anunțat compania aeriană Flightradar24.
Potrivit sursei, cel mai probabil avionul nu a primit permisiunea de a ateriza pe aeroportul din Chișinău și a aterizat de urgență pe aeroportul din Iași, România.
Precizăm că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că spațiul aerian al Moldovei se va închide începând cu ora 12:00. Autoritățile au decis ca spațiul aerian al Republicii Moldova să fie închis până la data de 4 martie. Astfel, toate zborurile din și spre Republica Moldova au fost suspendate.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Totodată, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Cum vor circula trenurile Chișinău - Odesa - Chișinău: Precizările Căii Ferate din Moldova
Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Ultima oră: Toate zborurile din și spre Republica Moldova sunt anulate
Fluxul de știri
0