Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Activist civic: E regretabil că nu s-a ajuns la un consens pe cale diplomatică în Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausDumitru Roibu
Dumitru Roibu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Activistul civic Dumitru Roibu, care este lider al Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, a comentat situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este tragic și este regretabil că cei care au condus această țară au evitat în fel și chip să ajungă la un consens pe căi diplomatice. Opinia a fost exprimată într-un comentariu pentru Sputnik Moldova de activistul civic Dumitru Roibu.
Mai mult, acesta susține că guvernarea ucraineană a folosit toate instrumentele pentru a îndeplini interesele străine ale altor state în regiune. Ce ține de Republica Moldova, activistul este de părere că trebui să ne așteptăm la un val de refugiați din țara vecină.

„Trebuie să recunoaștem că ne vom pomeni în situația când în țară vor ajunge foarte multe persoane de orientare extremistă, care au activat în diverse organizații de extremă-dreapta, care au desfășurat o activate mai puțin legală și mai puțin morală pe teritoriul Ucrainei”, a precizat expertul.

Dumitru Roibu a mai precizat că declararea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova este un pas pentru a asigura securitatea și ordinea publică în țara noastră.
„Din informațiile care apar există probabilitatea ca pe teritoriul țării noastre să ajungă și multe elemente criminale, iar noi trebuie să fim prudenți și în contact permanent cu organele de ordine publică”, a mai spus Roibu.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință: Examinează instituirea stării de urgență
Acesta a mai precizat că este Republica Moldova trebuie să-și păstreze neutralitatea în acest conflict.
„Eu sper că majoritatea cetățenilor din țara noastră au înțeles în această dimineață că statutul de țară neutră este doar un factor ce produce pace și siguranță și nu altfel”, a mai spus activistul civic.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat într-un mesaj adresat cetățenilor ruși că a decis desfășurarea unei operațiuni militare specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că Rusia nu planifică ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Deputații se întrunesc în ședință: Va fi instituită starea de urgență
Fluxul de știri
0