Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință: Va fi instituită starea de urgență

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova se vor întruni în ședință în această după amiază.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Deputații din Parlamentul Republicii Moldova se vor convoca astăzi de urgență în ședință. Parlamentarii vor examina instituirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova în contextul situației din Ucraina. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Legislativului, Augustina Badica.
O oră exactă nu a fost anunțată, dar cel mai probabil decizia va fi luată de Biroul Permanent al Parlamentului după ședința din această după amiază a Guvernului.
Precizăm, de la ora 15:00 va avea loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, iar de la ora 16:00 va fi convocată ședința de Guvern, fără asigurarea transmisiunii live a acesteia.
Ulterior, la ora 16:30, prim-ministrul Natalia Gavrilița și vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vor face declarații pentru presă.
Amintim, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul urmează să solicite astăzi Parlamentului instituirea stării de urgență. Totodată, Serviciul de Informații și Securitate a instituit cod galben de alertă teroristă.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință: Examinează instituirea stării de urgență
Fluxul de știri
0