Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință: Examinează instituirea stării de urgență

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește de urgență în ședință pentru a examina instituirea stării de urgență în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește la ora 15:00 în ședință pentru a examina instituirea stării de urgență în contextul situației din Ucraina. Ședința va fi prezidată de premierul Natalia Gavrilița, după care la 16:00 va convoca ședința de Guvern.
"Ulterior, la ora 16:30, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vor ieși cu declarații pentru presă în cadrul unei conferințe și vor răspunde la întrebările jurnaliștilor", anunță serviciul de presă al Guvernului.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Totodată, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei
Fluxul de știri
0