Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Popescu a discutat despre situația din Ucraina cu omologul său român Bogdan Aurescu

Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o discuție telefonică cu omologul său român, Bogdan Aurescu. Despre ce au discutat oficialii.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. În legătură cu situația din Ucraina, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o discuție cu omologul său român, Bogdan Aurescu.
În contextul fluxului mare de refugiați din Ucraina, Popescu a făcut un apel către România, precum și către statele membre ale Uniunii Europene, de a sprijini Republica Moldova în efortul de primire și acomodare a refugiaților din țara vecină pe teritoriul Moldovei.
„Rămânem în contact permanent cu domnul ministrul Aurescu pentru schimburi de informații și coordonare a activităților de contracarare a pericolelor aferente conflictului din Ucraina”, a menționat ministrul Nicu Popescu.
În context, oficialii au făcut apel la soluționarea prin metode pașnice a oricăror conflicte.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei
Totodată, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Totodată, precizăm că, joi, la ora 15:00, Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește în ședință pentru a examina instituirea stării de urgență în contextul situației din Ucraina. Ședința va fi prezidată de premierul Natalia Gavrilița, după care la 16:00 va convoca ședința de Guvern.
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Economie
Banca Națională a făcut anunț cu privire la activitatea băncilor din Moldova
Fluxul de știri
0