Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausAvion
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost necesară închiderea spațiului aerian al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că spațiul aerian al Republicii Moldova prezintă un risc sporit pentru aviația civilă. Din acest motiv, autoritățile de la Chișinău au decis să-l închidă, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, până la data de 4 martie, toate zborurile din și spre Republica Moldova sunt suspendate.

„Urmare a emiterii de către autoritățile din Ucraina și Federația Rusă a NOTAM-urilor prin care au declarat spațiul aerian al Republicii Moldova drept unul cu risc sporit pentru aviația civilă, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile, Consiliul Suprem de Securitate a recomandat Autorității Aeronautice Civile închiderea spațiului aerian al Republicii Moldova”, este precizat în comunicatul de presă al Autorității Aeronautice Civile.

AAC informează că, potrivit procedurilor aeronautice, aeronavele care urmau să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău vor fi direcționate spre aeroporturile de rezervă.
Amintim că cinci avioane care urmau să aterizeze în această dimineață pe aeroporturile din Ucraina au fost nevoite să aterizeze la Chișinău. Este vorba de cursele avia din Baku, Azerbaidjan, Tașkent, Uzbekistan, Emiratele Arabe Unite și Georgia.
Zeci de pasageri au rămas blocați pe Aeroportul Internațional Chișinău. Unii spun că urmau să ajungă din Tașkent, Uzbekistan, în Varșovia, Polonia, cu escală la Kiev, iar acum au rămas blocați la Chișinău. Aceștia susțin că intenționează să își continue drumul cu autocarul.
Fluxul de știri
0