Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Banca Națională a făcut anunț cu privire la activitatea băncilor din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausBanca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Banca Națională a Moldovei a venit cu precizări în contextul evenimentelor din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Banca Națională informează că băncile din Republica Moldova funcționează în regim de lucru obișnuit și stabil. Sectorul bancar din țară dispune de lichidități suficiente. Anunțul vine în contextul evenimentelor din Ucraina.
”Actualul nivel de reformare și modernizare a sectorului bancar permite dezvoltarea în continuare a acestuia în opțiunile de armonizare la standardele serviciilor financiare din lume. De asemenea, țara noastră are suficiente rezerve valutare care pot fi utilizate în eventuale situații de criză pentru asigurarea stabilității financiare”, precizează BNM într-un comunicat de presă.
Banca Națională a Moldovei monitorizează cu prudență situația și este pregătită să ia măsurile necesare pentru diminuarea riscurilor și a incertitudinilor.
Președintele Maia Sandu a anunțat dimineață că va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocat în legătură cu situația din Ucraina.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis să declanșeze o operațiune militară specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Aeroportul din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Ultima oră! Spațiul aerian al Moldovei s-a închis
Fluxul de știri
0