Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița merge la Parlament să ceară instituirea STĂRII DE URGENȚĂ

© Sputnik / Mihai Carausguvern
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul a votat hotărârea privind instituirea stării de urgență în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi în cadrul ședinței de Guvern Hotărârea cu privire la declararea stării de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina. Acum, premierul Gavrilița urmează să meargă în Parlament pentru a cere instituirea stării de urgență.
Premierul a declarat că starea de urgență va presupune un regim special de intrare, ieșire din țară și control special al spațiului aerian.
Deputații urmează să se convoace astăzi în ședință pentru a examina instituirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova. Deocamdată nu se cunoaște ora exactă când se va începe ședința Parlamentului.
Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite astăzi Parlamentului instituirea stării de urgență.
Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Analize și opinii
Ciurea: Cum ar putea evolua situația din regiune după declanșarea operațiunii militare
Fluxul de știri
0