Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a convocat ședința Consiliului Național de Securitate

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEPreședintele SUA Joe Biden
Președintele SUA Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Președintele SUA Biden a convocat ședințaa Consiliului Național de Securitate din cauza situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Președintele SUA Joe Biden a convocat ședința Consiliului Național de Securitate pentru a discuta situația din Ucraina, unde Rusia desfășoară o operațiune militară specială, au relatat jurnaliștii de la Casa Albă, citând un funcționar din cadrul administrației americane.
„Președintele Biden a convocat ședința Consiliului Național de Securitate în această dimineață în camera situativă pentru a discuta ultimele evenimente din Ucraina”, a declarat funcționarul citat de reporterul CNN Kevin Liptak, citat de oficial.
Programul lui Biden include, de asemenea, participarea la o întâlnire virtuală a „G7” și un discurs public în care intenționează să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei.
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
SUA nu vor trimite trupe împotriva Rusiei
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Табличка на здании министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Rusia
MAE rus: Nu este începutul războiului, este o încercare de a preveni un război global
Fluxul de știri
0