Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus: Nu este începutul războiului, este o încercare de a preveni un război global

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Trecere la banca de fotografiiТабличка на здании министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Табличка на здании министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul sus de Externe a calificat operațiunea specială a Rusiei în Donbas drept o încercare de a preveni un război global.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând situația din jurul Ucrainei, a declarat că acesta nu este începutul războiului, ci o încercare de a preveni un război global.
"Acesta nu este începutul războiului. Asta în primul rând. Acest lucru este foarte important. Tendința noastră de a preveni evoluția evenimentelor care s-ar putea transforma într-un război global. Și în al doilea rând, acesta este sfârșitul războiului", a spus ea pe postul NTV.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina
Fluxul de știri
0