Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus: Nu este începutul războiului, este o încercare de a preveni un război global

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaТабличка на здании министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Табличка на здании министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul sus de Externe a calificat operațiunea specială a Rusiei în Donbas drept o încercare de a preveni un război global.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând situația din jurul Ucrainei, a declarat că acesta nu este începutul războiului, ci o încercare de a preveni un război global.
"Acesta nu este începutul războiului. Asta în primul rând. Acest lucru este foarte important. Tendința noastră de a preveni evoluția evenimentelor care s-ar putea transforma într-un război global. Și în al doilea rând, acesta este sfârșitul războiului", a spus ea pe postul NTV.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina
Fluxul de știri
0