Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA nu vor trimite trupe împotriva Rusiei

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisCasa Albă
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat joi că SUA nu vor trimite trupe în Ucraina și nu se va angaja într-un conflict militar cu Federația Rusă.
BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik. Întrebată cu privire la posibilitatea unui conflict militar între SUA și Federația Rusă, în contextul evoluției evenimentelor din Ucraina, Jen Psaki a asigurat că ”nu vom fi implicați într-un război cu Rusia și nici nu vom trimite soldați în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia”, conform Digi24.
De asemenea, la insistențele jurnaliștilor, a repetat:
”Nu știu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca președintele să trimită soldați americani în Ucraina care să lupte cu Rusia.
Biden a precizat, joi dimineață, că va avea o întâlnire cu liderii G7 , înainte de a anunța sancțiuni suplimentare contra Federației Ruse.
Vladimir Zelenski,  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina a instituit stare de război pe întreg teritoriul țării
De asemenea, urmează ca Biden să se adreseze națiunii americane în cursul zilei de joi.

Agravarea situației din Donbas

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat: Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții folosind echipamente interzise. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, Republicile populare Donețk și Lugansk au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată. În această situație, pe 19 februarie, liderii republicilor autoproclamate s-au îndreptat către Rusia cu cererea de a le recunoaște independența.
Pe 21 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-o alocuție televizată că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele corespunzătoare. Șeful statului rus a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în cele două republici.
Miercuri seară, autoritățile RPD și RPL au apelat la Rusia pentru asistență militară pentru a se proteja de agresiunea ucraineană.
Drapel Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Ultima oră: Cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova
Fluxul de știri
0