Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin convoacă Consiliul de Securitate al Rusiei

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin va desfășura ședința largită a Consiliului de Securitate al Rusiei pe 21 februarie.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Vladimir Putin va organiza luni ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.

„Acesta este marele Consiliu de Securitate”, a spus el.

La aceasta vor lua cuvântul însuși șeful statului rus și alți vorbitori. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că întâlnirea va fi una extraordinară.
„Der asemenea, președintele va avea și astăzi câteva convorbiri telefonice internaționale”, a adăugat Peskov.
În ultimele zile, situația din Donbas a escaladat - Kievul ignoră acordurile de la Minsk, a concentrat cea mai mare parte a armatei la granița cu autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk și trag focuri asupra acestora, inclusiv folosind tehnică interzisă.
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Internațional
Putin și Biden au acceptat propunerea privind organizarea unei noi întâlniri
Conflictul din estul Ucrainei durează de opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13 000 de persoane au murit, iar aproximativ 44 000 au fost rănite. Detensionarea este discutată la întâlnirile grupului de contact. Sunt luate ca bază acordurile de la Minsk, care prevăd reforma constituțională, încetarea focului și retragerea armamentelor grele de pe linia de contact.
Tensiunile din Donbas sunt alimentate de Statele Unite și țări NATO, care îi furnizează Ucrainei arme și instructori militari. Moscova a cerut în mod repetat să înceteze pomparea armamentului în regiune, deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul la aventuri militare.
În ultimele zile, situația pe linia de contact a escaladat grav, RPD și RPL au început să evacueze civili în regiunile rusești și au anunțat o mobilizare generală.
Drapelul Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Rusia
G7 este deschis pentru dialogul cu Rusia privind securitatea europeană
Fluxul de știri
0